Pannenkoekendag

Pannenkoekendag groep 7 – 22 maart jl.
Verslag van meester Jeroen: 
 
“Vrijdag jl. was het Pannenkoekendag. Een dag waarin natuurlijk Pannenkoeken worden gebakken, maar eigenlijk het contact met oudere mensen centraal staat.  Een stuk fietsen was het naar de Monsieur Blomstichting (ligt tegenover Dierenpark Amersfoort). Dit ging erg goed. Om 10 uur kwamen we aan en werden we van harte welkom geheten. We kregen wat te drinken en aten ons 10-uurtje op.

Tijdens het eten spraken de leerlingen over het verzorgingstehuis. Dit was van oudsher een oud klooster en er woonde ook nog echt nonnen, want die zagen we al lopen. Tulay: “meester, hier krijg ik echt een warm gevoel en die mensen zijn zo aardig.” 
 
We gingen na een praatje van de kok aan de slag met bakken, versieren en spelletjes. Iedere leerling heeft gebakken (en zelf bijna allemaal de pannenkoek geflipt). Het was erg leuk om te zien hoe de leerlingen dit samen deden.  De zaal werd versierd, met oudere mensen werd gesproken en er werden spelletjes gespeeld. Allemaal met respect en aandacht. Er ontstonden leuke gesprekken, eerst spannend maar toch ging het erg goed. Na ongeveer 200250 pannenkoeken te hebben gebakken gingen we aan tafel. 
 
Zelfs het AD kwam nog langs. Er stond een filmpje en een stukje online op www.ad.nl/Amersfoort en we komen in de krant. We hebben de oudere mensen goed bediend, maar zelf ook heerlijk gegeten. We kregen als toetje van de koks een lekker ijsje, reden terug en gingen voldaan (maar ook heel moe) het weekend tegemoet.”

Kijk voor het AD-artikel op:
https://www.ad.nl/amersfoort/ba sisschoolleerlingen-bakkenpannenkoekenvoorouderen~a638ae5f/?utm_source=wh atsapp&utm_medium=social&utm_c ampaign=socials haring_web  

Media
  • 694

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl