Schoolvoetbal groep 5 t/m 8

Op woensdag 4 april kwam het laatste topteam van de Vlindervallei in actie. Het team van groep 5/6 was al vroeg samen op het voetbalveld. Met Fouad (coach) werden de wedstrijdplannen doorgenomen en het team begon alvast met de warming-up. Het mooie aan het warm worden was dat alles samen gebeurde. De ene nam de hoekschoppen, de keeper stond al klaar in het doel, de aanvallers gingen voor mooie doelpunten en samen was het een geheel. Wedstrijd 1 begonnen de spelers lekker fanatiek. Er werd goed overgespeeld, waardoor de bal snel bleef rollen en de tegenpartij moeite had om het bij te houden. Door een goed opgezette aanval van Ayoub ging het team naar voren en werd het eerste doelpunt van de dag binnengeschoten. De tegenstanders gingen nu ook in de aanval en na een mooie duikactie, lukt het de keeper helaas net niet de bal uit het doel te houden. Het werd 1-1. Gelijk werd de bal in het veld weer neergelegd en ging het team voor de volgende kans. Het werd zo 2-1, 2-2, 3-2 en uiteindelijk werd er een mooie overwinning behaalt van 4-2. Na afloop van de wedstrijd werden sportieve handjes en "goed gespeeld" uitgewisseld. Met een applaus van de vele aanmoedigende ouders kwam het team naar de zijlijn. De tweede wedstrijd werd gelijk gestart. Wat gelijk werd gezien was dat de spelers vanaf minuut 1 ervoor gingen. Na een korte tijd werd de 1-0 binnengeschoten en werd de doelpuntenmaker Mustafa gewisseld, maar wel met een luid applaus onthaald. Vervolgens werd door een snelle dieptepaas ook de 2-0, 3-0 en tot slot de 4-0 binnengeschoten. Twee wedstrijden leuk gespeeld en gewonnen, nog 1 te gaan! "We kunnen het, we gaan ervoor, we zijn sportief", werd door de kinderen tegen elkaar gezegd. En met die spirit gingen ze ook de laatste wedstrijd in. Met heel lang 0-0 op het scorebord werd aan het einde van de wedstrijd de 1-0 en 2-0 nog gemaakt en is ook dit team door naar de finale. 
Nog enkele weetjes:
- Mehmet was vandaag een top-verdediger, hij was op het juiste moment, op de juiste plek.
- In het team zaten 2 leerlingen met de naam Ayoub. Zowel de Ayoub als aanvaller (en maker van een doelpunt) en Ayoub de verdediger/keeper zorgde ervoor dat de tegenpartij het erg lastig had. 
- Amir, Bilal en Papys zette hun snelheid in, waardoor ze niet of nauwelijks bij te houden waren.  
- Vandaag waren er ook 2 meiden van de partij. Sara uit groep 4 en Manal uit groep 5 kwamen het team versterken, en hoe! Door de goede passes en snelle acties wisten zij het team mooi te versterken.
- Nasreddine was vandaag niet alleen snelle spits, maar ook verdediger, middenvelder en keeper. Door een goede conditie was hij overal te vinden! Topper!
Tot zover een verslag van de wedstrijddag, op naar de finale!! 
-----------------------------------------------------------
Op woensdag 28 maart kwamen de voetballers uit groep 5 en 6 in actie. Onder leiding van coach Fouad en met aanmoedigingen van meester Dennis, Bert, Jeroen en een aantal ouders gingen de voetballers samen als team ervoor om er een leuke, sportieve middag van te maken. De eerste wedstrijd werd door goed samenspel en mooie actie gewonnen met 5-0. Een mooie overwinning. Na een uurtje pauze gingen de jongens voor de laatste 2 wedstrijden. In de stromende regen werd gestreden voor elke bal. De tweede wedstrijd werd gewonnen met 4-0. Helemaal doorweekt en vies van de modder gingen de jongens nog 1 keer samen de yel doen om alles eruit te halen in de laatste wedstrijd. Met een paar mooie acties van Bilal, Papys en Amir, goed verdedigwerk van Mehmet, Adam en Moustafa, kwam de tegenpartij maar 1 keer langs topkeeper Nasreddine. Ali en Mohamed zorgde ervoor dat alle aanvallers werden tegengehouden en zo kwam wedstrijd 5 ten einde. Met een overwininning van 4-1 werd ook de laatste wedstrijd gewonnen. Na wat opwarmen, kwam de verlossende conclusie....we gaan naar de FINALE. Gaaf om te zien hoe sportiviteit centraal stond en de leerlingen streden voor elke bal. Knap gedaan team van de Vlindervallei!
-----------------------------------------------
Op woensdag 21 maart zijn de voetbaltoppers van groep 7 en 8 in actie gekomen. Een groep van 10 jongens en 3 meiden gingen samen als team de strijd aan tegen 3 andere Amersfoortse scholen. Waar in de eerste wedstrijd het samenspel nog wat ontbrak en de wedstrijd helaas verloren ging, was in wedstrijd 2 en 3 een echt team te zien dat elke minuut van de wedstrijd zijn best deed en voor de bal ging. Met aanmoedigingen van veel meesters en juffen: meester Damion, meester Dennis van gym en meester Dennis uit groep 6, juf Marina, meester Marco, juf Lauri, meester Jeroen en een aantal sportieve ouders, werden de 2e en 3e wedstrijd op een sportieve manier gewonnen. Dit kwam door het goede samenspel, “niet mopperen op elkaar maar ervoor gaan samen”, was het motto dat meester Damion nogmaals benadrukte. We zijn trots dat we als Vlindervallei dit topteam hebben mogen neerzetten. Ouders bedankt voor de hulp en voetbaltoppers bedankt voor het sportieve spel dat jullie hebben laten zien! 
Media
  • 20180321_152318.jpg
  • 20180404_150145.jpg

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl