Groep 7 in actie!

Leerlingen uit groep 7 bakken pannenkoeken voor senioren

Leerlingen van basisschool De Vlindervallei in Amersfoort bakten vandaag pannenkoeken voor bewoners van het Sint-Elisabeth.

De leerlingen van groep 7 van De Vlindervallei dekken de tafels in de kantine, hangen slingers op en blazen ballonnen op. Sommigen hebben een papieren koksmuts op hun hoofd. Als ze klaar zijn, komen de bewoners een voor een onder begeleiding van een vrijwilliger binnen. Twee jongens delen cake uit aan de aanwezigen. Een andere jongen speelt Jingle Bells op de piano en trekt daarmee de aandacht van zijn klasgenoten.

‘Leuk idee’

Het was vandaag Nationale Pannenkoekdag, een initiatief van bakspecialist Koopmans en keukengereimerk Tefal. Tijdens de pannenkoekdag bakken basisschoolleerlingen deze oer-Hollandse lekkernij voor ouderen om deze samen op te eten.

Annemiek Mooij regelde de invulling van De Vlindervallei. Zij heeft een kind in groep 6 en is lid van de ouderraad. ,,Ik ben zelf gek op pannenkoeken. Het is een heel leuk idee, op deze manier spreken kinderen en ouderen elkaar.”

Dan is het tijd om te bakken. De leerlingen mogen in groepjes van twee de pannenkoeken bereiden, onder toezicht van volwassenen. Ondertussen gaan de overige leerlingen bij bewoners aan tafel zitten.

Roan Lases (10) is een van de kinderen die pannenkoeken mochten bakken. Dat gaat steeds beter. ,,Ik vind het een leuke dag. Ik vind het ook leuk om ouderen te bedienen en ik heb ze ook gesproken. Mijn vader maakt de lekkerste pannenkoeken. Vooral met poedersuiker zijn ze lekker.”

Als de pannenkoeken bijna klaar zijn, zingen de kinderen een paar liedjes voor de ouderen. De bewoners genieten zichtbaar en zingen vrolijk mee.

Ingestudeerd

De leerlingen hebben de liedjes speciaal ingestudeerd voor de pannenkoekdag, meldt juf Esther Thielemans. ,,Ik vind het ontroerend dat de kinderen ouderen in het zonnetje zetten. Ze zijn vandaag extra netjes gekleed. Ook kinderen die normaal heel druk zijn, gedragen zich rustig.”

Pannenkoeken die al klaar zijn, worden door leerlingen opgerond, belegd met poedersuiker en appelstroop, in stukjes gesneden en geserveerd. Nora Elghoul (11) snijdt de pannenkoeken in stukjes. ,,Vooral pannenkoeken met poedersuiker vind ik lekker. Ik bak thuis ook weleens pannenkoeken, dat vind ik leuk om te doen. Ik maak graag mensen blij.”

https://www.ad.nl/amersfoort/leerlingen-uit-groep-7-bakken-pannekoeken-voor-senioren~a88b9e7f 

Media
  • 694.jpg

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl