Groep 7


Welkom in de groep van:
- Meester Jeroen (ma-vrij)

Meester Jeroen is via jeroen.vandenbos@meerkring.nl rechtstreeks te benaderen voor specifieke vragen over de groep.  

-------------------------------------------------------------------------------

———————————————————————

Ik ben Cees Buursema, 22 jaar en tweedejaars student aan de pabo te Amersfoort.

Ik kom komend half jaar stage lopen in groep 7. In dat halve jaar zou ik diverse opdrachten gaan uitvoeren, die ik vanuit de pabo krijg. Naast de opdrachten die ik van school uit krijg, ga ik samen met meester Jeroen kijken naar mijn ontwikkeling als leerkracht. Ik weet zeker dat ik veel van jullie kinderen kan gaan leren komend half jaar en hopelijk kunnen zij ook veel van mij gaan leren. Om een beetje een beeld te geven wie er bij jullie kinderen voor de klas gaat staan, vertel ik graag even kort over mijzelf.

Naast mijn studie werk ik bij XLAdventure. Dat is een bedrijf die veel evenementen en feestjes organiseert. Daar werk ik als instructeur voor onder andere escaperooms, pijl en boog schieten en sportdagen. Daarnaast houd ik erg van voetballen en zal ik ook wel af en toe op het schoolplein een balletje trappen. Ook houd ik erg veel van reizen en wil ik graag zo veel mogelijk van de wereld zien.

Ik zie er heel erg naar uit om in groep 7 les te gaan geven en jullie kinderen te leren kennen. Voor de rest mogen jullie mij altijd aanspreken als jullie vragen hebben. Ik loop elke donderdag stage en daarnaast in week 11 en week 20 een hele week.

Vriendelijke groet, Cees.
--------------------------------------------------------------------------------

Donderdag 18 oktober zijn wij met de klas naar de Waterzuivering van Amersfoort gegaan, om te ervaren hoe water binnenkomt, gezuiverd wordt en hoe het uiteindelijk eruit komt te zien. Een erg interessante excursie. 

-------------------------------------------------------------------------------
Tijdens de Open Monumentendag zijn wij naar de Sint Joriskerk geweest in Amersfoort. Hieronder enkele verhalen van de leerlingen zelf. 

Naam leerling: Ceyda
Groep: 7
Datum: 07/09/2018
Naam monument: Sint Joriskerk

Ik (Ceyda) ging 07/09/2018 naar het Sint Joriskerk.
Eerst dacht ik dat het saai zou zijn, maar het bleek echt leuk te zijn. Er was een echt skelet en 800 jaar geleden waren dode mensen begraven onder de vloeren maar omdat ze de vloeren hadden vernieuwd liggen die er niet meer. We mochten ook op de herenbank zitten.
Er werd ook nog het verhaal van Joris en de draak verteld. Het was heel leuk en ik raad het je zeker aan.
..........
Naam leerling: Mustafa
Groep: 7
Datum: 07/09/2018
Naam monument: Sint Joriskerk

Ik vond het een mooi en groot plek. En de schilderijen waren groot en grappig. Maar ook leerzaam. En de rest waren ook leuk omtrent bekijken. Maar het was ook gezellig. En ik heb ook een sprookje gehoord van een prinses die bijna
gedood werd door een draak maar toen kwam Joris op zijn paar als een speer op de draak af en stak het speer in de bek van de draak. En met de prinses ging trouwen. Dit was wat ik vond van de open monumenten dag in de Joris kerk.
..........
Naam Leerling: Dina
Groep : 7
Datum: 07/09/2018
Naam monument: Sint Joriskerk

Ik vond het heel spannend omdat ik nooit in een kerk ben geweest. Het was heel leuk onderweg ik ging met Tugce en het was heel leuk. Ik heb dingen gehoord wat ik eerst niet wist. We hebben een doopkamer gezien en het was een beetje klein om met zijn 28en erin te gaan. We hebben ook heel veel schilderij gezien. Dit was een echt schilderij. Ik heb ook de plek gezien waar mensen trouwen er waren daar ook schilderijen. Ik en mijn klas zijn naar boven gegaan en daar was een kamer. En in de kamer hadden we een echt skelet gezien en hij heer piet.
.........
Koen, groep 7

Dit verhaal gaat over de Joris kerk.

We zijn met de groep naar de Joris kerk gegaan. We kwamen binnen en we kregen gelijk een verhaal te horen over de kerk en Joris en de Draak. Daarna gingen we we onder iets staan waar doden onder lagen maar die waren bij de vloer bebouwing weggehaald. We gingen daarna in de toren daar was dokter ruimte waar de opleiding voor nieuwe dokters was. Maar ze konden moeilijk onderzoeken zonder echte mensen. De kerk vond het niet goed om echte mensen te gebruiken dus gebruikten ze honden. Tot een handelaar kwam die heel veel bier dronk en dronken werd en viel in de gracht en verdronk. Van de kerk mochten ze hem wel gebruiken toen konden ze beter onderzoeken. Je kon daar ook op de stoelen van daar rijke mensen zitten waar ze vroeger luisterden naar de rijke mensen.

Einde!

———————————————————————-
Groep 7 is een te gekke klas met 28 hardwerkende, zeer gezellige en enthousiaste leerlingen. De hele week staat meester Jeroen voor de klas en samen doen we er alles aan om elke dag weer nieuwe dingen te leren. 

Op naar een topjaar!

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl