Groep 7


Welkom in de groep van:
- Juf Marleen (ma, di en wo) en
- Juf Esther (do en vrij)

Juf Marleen en juf Esther zijn via marleen.woudenberg@meerkring.nl (juf Marleen) en esther.thielemans@meerkring.nl (juf Esther) rechtstreeks te benaderen voor specifieke vragen over de groep.  

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo allemaal, 

Ik ben Reyhan en ben 18 jaar oud. Ik kom het aankomende jaar op de dinsdag, woensdag en donderdag stage lopen. In mijn vrije tijd werk ik en doe ik dingen met mijn vriendinnen. 1 van mijn hobby's is dan ook leuke dingen doen met mijn vriendinnen. Later wil ik heel graag iets met kinderen doen, maar niet voor de klas staan. Ik loop dit jaar stage in groep 7.

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 Het is pannenkoekendag en we zijn net binnengekomen in het verpleeg- bejaardentehuis St Elisabeth.
Om
er even in te komen kregen we wat te drinken en een chocolaatje. We hebben de bejaarden opgehaald en zij kregen ook wat lekkers. Iedereen had een kookmuts op en de kinderen begonnen met bakken. We maakten lekkere pannenkoeken en de bediening deelde ze uit, want er is geen pannenkoekendag zonder pannenkoeken.
Na het eten hadden we nog 2 liedjes gezongen.
De pannenkoeken waren overheerlijk.
De vrijwilligers hielpen de bejaarden goed. 
De oudere mensen vonden de pannenkoeken ook heerlijk.
Uiteindelijk gingen we weer terug naar school.
Het was super leuk! 

Ilias A en Mohammed. 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Open Monumentendag

In het kader van Monumentendag was groep 7 op 8 september 2017 op bezoek gegaan bij onze prachtige Koppelpoort. Hieronder vertellen de kinderen wat ze ervan vonden. 

Hallo allemaal, wij zijn met groep 7 naar de Koppelpoort in Amersfoort geweest en we gaan alles vertellen wat we hebben geleerd. De Koppelpoort is in 1400 gebouwd, dus 600 jaar oud. Het is gemaakt van steen, hout en metaal. De oude muur werd gebouwd zodat de indringers de stad niet in konden gaan. Via het rad ging het schot omhoog. 

Magloire en Gerrylor.
Ik vond het een leuk en leerzaam uitje. En ik heb veel geleerd.; Wist je dat de Koppelpoort al 600 jaar bestaat? Er is daar een schot van 2000 kilo en er zijn ook nog twee raden. Als je bovenop het dak gaat staan dan zie je een grote lange toren en dat was een tandpastafabriek. De gids had veel dingen over vroeger verteld. Ik heb nog één ding wat ik wil zeggen: wist je dat de Vrouwetoren 98 meter hoog is? 

Groeten Hawa.
Het monument is gebouwd tussen 1380 en 1425. We hebben veel gedaan en meegemaakt. Nu weten we veel meer over monumenten. Vroeger waren er soldaten die boven de stad gingen bewaken. De boeven worden raddraaiers genoemd. Wij hebben veel genoten van het monument. En wij zaten ook in het rad. 

Ilias A en Ilias T.
Ik ging vandaag naar het monument bij het Eemplein. Er waren twee groepen. Groepje 1 ging op het dak en groepje 2 bleef beneden, maar dan wel binnen. Toen vertelde een man allemaal dingen over het monument, bijvoorbeeld dat de Koppelpoort 600 jaar oud is en wie de eerste gebruikers waren.

Groep 1 (die boven was) mocht foto’s maken en de man vertelde ook een paar dingen.
Daarna mocht iedereen in het rad. Toen ik er in ging voor de eerste keer vond ik het een beetje eng, maar daarna niet meer Toen kwam iedereen bij elkaar en kregen we een certificaat. Het was een super leuke dag! 

Zaineb.

Zie voor foto's onze fotogalerij.

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl